@ustazebitlew - Twitter Profile Analysis

Analysis of 200 tweets by Pesan Ebit Lew, from 15 May 2020 to 17 Jun 2021.

@ustazebitlew twitter profile photo

Pesan Ebit Lew

@ustazebitlew

Himpunan kata mutiara dari Ustaz Ebit Lew. Allah sayang kita & semoga Allah redha ❤️


332 tweets
372,683 followers
2,239 favourites
<1 tweet per day
2020 since
0 following
33 listed

Top Tweets by @ustazebitlew

Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Selamat hari lahir bidadariku. Sorry sayang abg tiada di rumah. Masih berada jauh. Syukur sempat buat kejutan buatnya. Terima kasih. I love you bidadariku syg. Rindu teramat sgt. Dialah yg akan menjaga hubungan ini sampai syurga insyaAllah. Terima kasih Allah. I love you.
17 Jun, 2021 - 03:22 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Doakan ya. Alhamdulillah semua dalam keadaan baik. Semoga menjadi asbab kebaikan.
12 Jun, 2021 - 03:36 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Syukur pada Allah. Saya beli barang keperluan asas & ubat-ubatan 2 trelar besar & beberapa lori untuk dihantar terus ke hospital-hospital Gaza hari ini. Demi rasa kekeluargaan. Menangis masa berdoa bersama tadi. Tak senang urusan ini tetapi dimudahkan oleh Allah. TQ doa semua.
29 May, 2021 - 05:26 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Syukur pada Allah sebaik sampai ke Mesir disambut baik oleh Kedutaan Malaysia di Mesir. Saya akan menguruskan dan membeli barang perubatan dan segala keperluan yang akan di hantar terus ke Gaza hari ini. Terima kasih atas doa dari semua rakyat Malaysia.
27 May, 2021 - 07:35 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Pohon doakan yer Misi Bantuan Kemanusiaan Gaza Palestin. Semoga Allah bantu dan mudahkan semuanya. Ya Allah bantulah misi kami ini ya Allah. Hanya kepadaMu kami bergantung dan berserah. Semoga menjadi asbab kebaikan.
25 May, 2021 - 04:00 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Doakan buat Palestin. Sebelum buka puasa ni berilah tumpuan doa kita buat Palestin. Doa sangat ajaib. Luluh menangis rasa hati melihat kezaliman manusia yang zalim. Wanita dan anak kecil berdarah. 😢 Ya Allah selamatkanlah wanita dan anak-anak kecil. Selamatkanlah mereka semua
12 May, 2021 - 08:25 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Sayu sebak rasa bila terjumpa seorang adik umur 12 tahun di Bukit Raja Klang tidur dijalanan. Kecil lagi dah jadi gelandangan. Mak ayahnya baru meninggal Januari baru ini kerana positif covid. Kasihan hidup tanpa hala tuju lagi. Adik jaga diri yer.
04 May, 2021 - 04:48 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Sebak sayu rasa bawa adik ni yang oku. Ibunya yang kuat 28 tahun jaga anak ini Saya belikan stroller oku yang sesuai dengan adik ni. Beliau juga mendapat bantuan JKM dan Zakat. Semoga Allah beri kekuatan buat kakak ni menjaga anaknya. Diberi rezeki yang luas.
30 Apr, 2021 - 02:36 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Sedih betul rasa di Larkin Johor tengok 7 beradik dan ibunya sakit leukemia tinggal di hotel budget dah dekat 6bulan. Bilik kecil sangat. Semua tak sekolah. Kakak paling besar umur 15 tahun. Yang kecil 2 tahun. Dah lama tak jumpa bapa mereka. Berat ujian mereka.
28 Apr, 2021 - 09:58 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Pohon doakan yer. Saya menemani ayah saya mendapatkan rawatan di HUSM Kubang Kerian. Ya Allah beri kesihatan buat ayah. Ya Allah bantu rahmati dan berkatkan Prof Dato Dr Jafri, Dr Zaitun Zakaria dan semua team serta Nurse memberi rawatan terbaik.
21 Apr, 2021 - 04:10 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Doakan ya. Semoga bapa saya sihat sentiasa. Dah 3 bulan ni kesihatannya merosot. Tak boleh makan sangat dan tak gerak kemana-mana. Atas katil je. Ya Allah berilah kesihatan buat bapa. Berilah semangat dan kekuatan buat dirinya.. Bapa ku inilah kekuatan buat diriku.
17 Apr, 2021 - 12:09 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Terasa sejuk indahnya Ramadhan. Selamat berpuasa Ramadhan yer. Allah memang nak beri kita apa sahaja yang kita hajati.. Doa semuanya jadi pahala dan ibadah. Pintu syurga dibuka seluasnya. Pintu neraka ditutup serapat-rapatnya. Doa makbul sangat. Doalah panjang-panjang. 🤲🏻
13 Apr, 2021 - 07:18 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Rindunya ya Allah pada bidadari tercinta. I love you bidadariku sayang. I love you. I miss u. Menangis rindu. Ya Allah sayangilah bidadari. Jagakanlah dirinya. Ubatilah hatinya. Berilah kekuatan padanya. Dari kejauhan merindui saat ini 5 petang disini. Rindu anak-anak.
28 Mar, 2021 - 03:24 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Sebak melihat ujian mereka. Mereka tidur atas tanah. Hidup sebahagian mereka disini terlalu susah. Sedih rasa. Tak sangka dikala kita tidur lena ada orang bawa anak tidur tepi jalan atas tanah. Mereka ramai-ramai tepuk tangan dan tak berhenti cakap god bless you brother.
26 Mar, 2021 - 04:26 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Ya Allah, pemudahkanlah segala urusan kami 🤲🏻
25 Mar, 2021 - 02:59 AM UTC

Top Retweets by @ustazebitlew

Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Doakan ya. Alhamdulillah semua dalam keadaan baik. Semoga menjadi asbab kebaikan.
12 Jun, 2021 - 03:36 AM UTC
HRH Crown Prince of Johor
@HRHJohorII
Saya menerima mengadap Ustaz Ebit Lew hari ini. Saya kagumi usaha @ustazebitlew dalam membantu rakyat dengan peralatan perubatan, bekalan makanan & keperluan asas. Saya telah memberi sumbangan kepada usaha ini agar membantu lebih ramai lagi rakyat yang memerlukannya.
05 Feb, 2021 - 09:02 AM UTC
Baituljannah (backup)
@baituljannahcom
Atas dasar keprihatinan, pihak Baituljannah menyediakan 3 buah bas PERCUMA yang akan bertolak esok jam 12:00PM dari Shah Alam ke Utara, Selatan & Pantai timur. Untuk maklumat lanjut sila klik https://t.co/l1aDGycqvc
04 Oct, 2020 - 11:39 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Ya Allah berikanlah kami rezeki yang halal dan jauhkanlah rezeki yang haram. Kurniakanlah kami dengan kekayaan disisiMu sehingga kami tidak meminta-minta kepada selain dariMu ya Allah 🤲🏻💕
28 Aug, 2020 - 04:20 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Doa supaya Allah beri kekayaan Ya Allah berilah kami rezeki yang halal. Jauhkanlah dari rezeki yang haram. Kurniakan kami kekayaan disisimu sehingga kami tidak meminta-minta kepada selainMu.. 🤲🏻
17 Jul, 2020 - 07:39 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Ya Allah. Jadikanlah Elews Mart yang dibuka nanti dapat bantu lebih ramai orang. Ya Allah bersama kami didunia dan berilah kami dapat bersama sehingga syurga Firdaus. Ya Allah bantulah kami dalam perjuangan ini 🤲🏻❤️
15 Jul, 2020 - 03:33 AM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Pohon doakan yer ElewsMart letak harga paling murah untuk semua & sekarang nak bagi promosi untuk hari Grand Opening di setiap cawangan. Bandar Baru Bangi dibuka Sabtu depan 18Julai & Ahad 19 Julai di Kajang. 8 Cawangan lain minggu seterusnya berturut-turut Saudaraku Murah😊
11 Jul, 2020 - 01:10 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
[Admin] Jom dapatkan T-shirt "Sempurnakan Solat, Sempurna Hidupmu" by Elews Design Klik je link ni, dan terus buat pembelian. https://t.co/B9cf1CgzI6 Ada 2 pilihan warna iaitu hitam dan putih. Material cotton dan sangat baik. Harga sangat berpatutan. Jom support UEL 💪🏻
29 Jun, 2020 - 01:52 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Jangan sedih, kita ada Allah ❤️
29 Apr, 2020 - 08:14 PM UTC
Pesan Ebit Lew
@ustazebitlew
Kita tak hidup untuk penghormatan orang, pujian orang. Kita hidup untuk Allah sayang❤️
23 Apr, 2020 - 04:49 AM UTC

@ustazebitlew's

Tweets

170 tweets
10 retweets
20 replies
@ustazebitlew's

Twitter Client

186 Twitter for iPhone
13 Twitter Web App
1 TweetDeck
@ustazebitlew's

Tweet Times

@ustazebitlew's

Tweet Days


@ustazebitlew's

Retweets

8 - ustazebitlew
1 - baituljannahcom
1 - HRHJohorII
@ustazebitlew's

Replies

20 - ustazebitlew
@ustazebitlew's

Hashtags

1 - #elewsmartKajang
1 - #elewsmartBandarBaruBangi
1 - #9malam
1 - #setiapIsnin
1 - #astroprima
1 - #jejakebitlew
@ustazebitlew's

Mentions

3 - @HRHJohorII